Certificeringen

Het OSB Keurmerk

OSB Keurmerk: wat is het?

Het OSB Keurmerk is gelanceerd door de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB), de werkgeversorganisatie van de schoonmaak- en glazenwassersbranche in Nederland. Het keurmerk is een graadmeter voor kwaliteit. Als OSB gecertificeerd schoonmaakbedrijf toont u aan dat u niet alleen vakkundig schoonmaakt, maar ook uw administratie op orde hebt en op eerlijke wijze zaken doet. Alleen schoonmaakbedrijven die in het bezit zijn van het keurmerk komen in aanmerking voor een lidmaatschap van de OSB.

OSB Keurmerk: waarom?

Het OSB Keurmerk is gelanceerd om een meer gelijkwaardige en professionele verhouding tussen schoonmaakbedrijven en opdrachtgevers te realiseren. De brancheorganisatie wil met het OSB-Keurmerk voor meer transparantie in de markt zorgen en verdere professionalisering van de sector. Bovendien wil de OSB via het keurmerk werken aan duurzame marktcondities op de (zakelijke) schoonmaakmarkt.

OSB Keurmerk en Normec FLC

In opdracht van OSB voert Normec FLC doorgaans eens per zes maanden SNA-controles uit bij ondernemingen die aangesloten zijn of willen worden bij OSB. Op het naleven van de Gedragscode Verantwoordelijk Marktgedrag en specifieke OSB-eisen controleert Normec FLC doorgaans eens per twaalf maanden.

OSB Keurmerk: goed om te weten

Zoals u uit het hier bovenstaande kunt afleiden, maakt het SNA Keurmerk (de NEN 4400-1) onderdeel uit van het OSB-Keurmerk. Wilt u als schoonmaakbedrijf lid worden van de OSB dan moet u ook voldoen aan de voorwaarden die de OSB stelt aan het keurmerk. De controle aangaande de NEN 4400-1 norm wordt uitgevoerd op basis van de norm NEN 4400-1 en het Handboek Normen SNA. De controle op de Gedragscode Verantwoordelijk Marktgedrag en de OSB specifieke eisen worden uitgevoerd op basis van het toetsingskader OSB.

Hoe werkt het?

Een certificeringstraject bestaat uit meerdere fases. Bekijk hier de processtroom

Geïnteresseerd?

Wilt u alle ins en outs over het Het OSB Keurmerk keurmerk weten? Laat dan uw gegevens hieronder achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.