Certificeringen

NEN 4400-1

NEN 4400-1: wat is het?

Ondernemingen die het SNA Keurmerk mogen voeren, moeten voldoen aan de gestelde eisen in de NEN 4400-1 norm en handboek normen SNA. Het SNA Keurmerk beperkt het risico omtrent keten- en inlenersaansprakelijkheid. Als SNA gecertificeerde onderneming (detacheringsbureau, aannemer, payrollbedrijf, uitzendbureau) laat u met het keurmerk zien dat u betrouwbaar bent en uw zaken op orde hebt.

NEN 4400-1: waarom?

Met het SNA Keurmerk zegt u tegen uw opdrachtgevers, opdrachtnemers en werknemers: ‘We houden ons aan de regels. Met ons kun je gerust in zee.’ Het SNA Keurmerk maakt, kortom, de arbeidsmarkt in Nederland eerlijker en gezonder.

NEN 4400-1 en Normec FLC

Normec FLC is al vele jaren geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie. Dit betekent dat wij als organisatie voldoen aan de norm ISO/IEC 17020 voor de norm NEN 4400-1 en handboek normen SNA (registratienummer I223). Met andere woorden: wij zijn bevoegd om inspecties voor het SNA Keurmerk uit te voeren. Bij bedrijven die een SNA Keurmerk (willen) voeren, controleert Normec FLC certificering doorgaans eens in de zes maanden onder andere op:

  • personeelsadministratie
  • loonadministratie
  • financiële administratie
  • sectorspecifieke CAO-naleving (indien van toepassing)
  • specifieke situaties, bijvoorbeeld in- en doorlening en/of zzp’ers

NEN 4400-1: goed om te weten

Om in aanmerking te komen voor het SNA Keurmerk, moet uw onderneming voldoen aan de gestelde eisen van de NEN 4400-1 norm en aan het geldende Handboek Normen SNA.

 

Heeft u een klacht of bezwaar? Klik hier: Procedure klachten en bezwaren SNA

Geïnteresseerd?

Wilt u alle ins en outs over het NEN 4400-1 keurmerk weten? Laat dan uw gegevens hieronder achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.