Certificeringen

SNA Keurmerk

SNA Keurmerk: wat is het?

SNA staat voor Stichting Normering Arbeid. Het SNA Keurmerk beperkt het risico omtrent keten- en inlenersaansprakelijkheid. Als SNA gecertificeerde onderneming (detacheringsbureau, aannemer, payrollbedrijf, uitzendbureau) laat u met het keurmerk zien dat u betrouwbaar bent en uw zaken op orde hebt.

SNA Keurmerk: waarom?

Met het SNA Keurmerk zegt u tegen uw opdrachtgevers, opdrachtnemers en werknemers: ‘We houden ons aan de regels. Met ons kun je gerust in zee.’ Het SNA Keurmerk maakt, kortom, de arbeidsmarkt in Nederland eerlijker en gezonder.

SNA Keurmerk en Normec FLC

Normec FLC is al vele jaren geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie. Dit betekent dat wij als organisatie voldoen aan de norm ISO/IEC 17020 voor de norm NEN 4400-1 en handboek normen SNA (registratienummer I223). Met andere woorden: wij zijn bevoegd om inspecties voor het SNA Keurmerk uit te voeren. Bij bedrijven die een SNA Keurmerk (willen) voeren, controleert Normec FLC doorgaans eens in de zes maanden onder andere op:

  • personeelsadministratie
  • loonadministratie
  • financiële administratie
  • sectorspecifieke CAO-naleving (indien van toepassing)
  • specifieke situaties, bijvoorbeeld in- en doorlening en/of zzp’ers

SNA Keurmerk: goed om te weten

Om in aanmerking te komen voor het SNA Keurmerk, moet uw onderneming voldoen aan de gestelde eisen van de NEN 4400-1 norm en aan het geldende Handboek Normen SNA.

Geïnteresseerd?

Wilt u alle ins en outs over het SNA Keurmerk keurmerk weten? Laat dan uw gegevens hieronder achter en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.